diumenge, 30 de novembre del 2014

FITXA DE DISSENY

a. Títol del projecte
Visualitzar i interactuar amb la Pissarra digital és un dels recursos favorits a l’aula de P4, podem conèixer més coses dels planetes amb l’ajuda de la pissarra digital?
b. Descripció dels agents personals
b.Tecnologia mediadora
La mediadora del projecte serà la tutora del grup-classe.
Els aprenents que participen en el projecte són els alumnes de la classe de P4 d’una escola de Santa coloma de Gramenet (Barcelona). L’activitat sorgeix dels seus propis interessos (observats per la tutora i plantejat per ella) i relacionant-lo amb el centre d’interès que treballen en aquest moment.
Hardware: Ordinador amb connexió a internet, Pissarra Digital Interactiva (PDI), un projector.
Software: cercadors d’informació, Smart Notebook.
c.1.Descripció del problema de partença
c.2.Tipus de problema segons Jonassen

SENYORETA 2.0

Hola companys/es!
Tafanejant per la xarxa en la búsqueda de diferents experiències en l'ús de les noves tecnologies a dins de les aules escolar m'he trobat amb aquest vídeo del programa MESTRES què es va emetre a TV3 al 2012 i ho he volgut compartir amb tots vosaltres, es donen molts continguts dels què hem anat treballant al llarg de l'assignatura amb les opinions de mestres i dels propis aprenents.


diumenge, 16 de novembre del 2014

RECTIFICAR ÉS DE SAVIS....

Hola de nou!

El meu aprenentatge també ha servit per trobar canvis  al qüestionari que vaig realitzar a l’inici de l’assignatura, els meus models mentals inicials s’han anat fent més complexos, realitzant així un aprenentatge constructiu, a continuació exposo aquelles qüestions que considero que les puntuacions han canviat:
DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: _7__3 Sempre he pensat que la tecnologia era neutral depenent de qui la feia servir i de com la feia servir, però després de l’estudi del mòdul 1 del debat penso que la neutralitat de la tecnologia és un mite ja que aquest fet  dóna peu a relacionar la tecnologia amb l’esperit d’investigació del coneixement.

CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: __7__vaig posar una bona puntuació però crec que puc permetre pujar-la ja que a mida que vas avançant en una assignatura t’adonen de totes les coses que vas aprenent gràcies als companys, fins que no ho analitzes no ets conscient de tot el que implica.

TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: ___5_ 5 Aquesta resposta tot i mantenir-me igual de puntuació he volgut exposar-la ja que em reafirmo en  què un psicopedagog no només ha de dominar les TIC sinó que també ha de ser coherent en les seves actuacions i conèixer aquesta relació CTSE.

DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: __5__8  tenia molt clar que es podien millorar, al llarg de la llicenciatura he realitzat molts debats però cap com aquest, el mètode Toulmin és un bon sistema per organitzar la intervenció.

DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: __10__6_ no és només el canvi tecnològic el que determina el canvi social, sinó que és la interrelació entre CTS tal i com afirma el corrent CTS i tal i com hem vist al llarg d’aquest informe.


 I estic segura que a mida que anem avançant amb l’assignatura les puntuacions aniran canviant....

EL MEU CANVI CONCEPTUAL: DEL MAPA INICIAL AL MAPA FINAL


Hola companys i companyes!
Aqui us deixo el resum del meu canvi conceptual i de tot el que ha suposat el meu aprenentatge:
NOU MAPA CONCEPTUAL:



Al llarg dels anys, les persones anem construint teories per poder explicar el què va succeint al món que ens envolta, i és a partir de l’experiència i de la reflexió que anem afegint complexitat als conceptes que anem aprenent. Ampliem, reorganitzem, reestructurem, transformem, fem transferències amb altres conceptes ja existent en el nostre model mental, per tal de fer així més comprensible i coherent la nova informació, fomentant  l’aprenentatge significatiu i funcional. El canvi conceptual apareix en aquest procés cognitiu de construcció d’aprenentatges. Per tot plegat, considero que SI he tingut un canvi conceptual al llarg de l’elaboració de les dues activitats ja que puc comprendre i aplicar allò nou que he acomodat en el meu nou model mental. Sobretot un canvi de concepte pel què fa a la pràctica psicopedagògica, ja que les noves tecnologies no només serveixen com a recurs o reforç de continguts pels nostre alumnes (fins ara era el que em constava), sinó que també és una eina per construir coneixements, depenent sempre de l’ús que se’n faci d’elles i dels contextos d’aprenentatge.

diumenge, 2 de novembre del 2014

COM REALITZAR MAPES A CMAP??

Hola companys i companyes!!!
Us adjunto un enllaç del youtube (tutorial) que a mi m'ha ajudat molt per poder realitzar el mapa conceptual i per saber una mica com funciona el programa! Espero que també us serveixi d'ajuda!!


Salutacions!!!