diumenge, 14 de desembre del 2014

SÍNTESI VISUAL DEL PROJECTE

Hola companys i companyes!
Finalment us deixo un video que resumeix molt bé tot el projecte, i on trobareu una recopilació d'imatges, videos i audios de tot el procés!
Espero que us agradi!


projecte tic from Ruiz on Vimeo.

divendres, 12 de desembre del 2014

ÚLTIMA SESSIÓ DEL PROJECTE

Finalment hem arribat a la última sessió d'aquest petit projecte... la qual s'anomena: Què hem après?

Es tracta de fer memòria de tots els continguts que hem anat investigant, visualitzant, interactuant, cercant informació... La PDI ens ha ajudat una mica a fer memòria gràcies al visionat de totes les fotos que hem anat fent del procés (ja que de vegades ens costa recordar-nos del que hem dinat avui... per tan enrecordar-nos del què hem fet la setmana pasada costa una mica més).
Amb aquesta sessió també aconseguim una retroalimenatció del què hem après.
  • Primer hem vist les fotos...

dimarts, 9 de desembre del 2014

QUARTA SESSIÓ DEL PROJECTE

En aquesta sessió vam treballar l'escriptura dels planetes d'una manera molt diferent a la què estan acostumat:
Vam fer servir el programari Notebook, i va resultar tot un èxit!
Seguidament vam imprimir el resultat de l'activitat.


TERCERA SESSIÓ DEL PROJECTE

En aquesta tercera sessió vam visualitzar a la PDI un conte sobre els planetes:



i vam fer diferents activitats interactives relacionades amb els continguts de treball. Vam aprendre què els planetes es creen en els discs que hi ha al voltant del sol, anomenats òrbites, i els vam estar col·locant en el seu ordre:



divendres, 5 de desembre del 2014

SEGONA SESSIÓ DEL PROJECTE

Al llarg de la primera sessió (conversa amb els alumnes, valoració dels coneixements previs) la mestra va poder extreure'n els continguts més funcionals i motivadors a treballar pels alumnes, entre ells: la rotació del sol, com es creen els planetes (òrbites), quants planetes hi ha, quina és la seva posició davant dels sol...
Per tant aquesta segona sessió a consistit en cercar informació a la PDI i veure uns videos relacionat amb la demanda que ells van fer.




IMG 6672 from Ruiz on Vimeo.

dimecres, 3 de desembre del 2014

PRIMERA SESSIÓ DEL PROJECTE

La primera activitat ha consistit en realitzar una conversa amb els infants sobre el "què volem saber" i el "com ho podem fer" d'aquesta manera ells decideixen (se'ls ha de guiar una mica) els continguts que volen treballar, per tant tenirm en compte els seus interessos i fomentem la motivació i l'aprenentatges significatiu.

QUÈ VOLEM SABER DELS PLANETES?
  • Mestra: Començarem a estudiar els planetes, què us agradaria saber, que us agradaria aprendre?, què us agradaria investigar?
  • Alumne: Donen voltes els planetes?
  • Alumne: són rodons?
  • Alumne: Quants hi ha?
  • Mestra: Sabeu a on estan els planetes?
  • Alumne: al cel!
  • Alumne: No, a l'espai!
  • Mestra: bueno si us sembla buscarem a veure on es troben els planetes....
  • Mestra: i... com es fan?
  • Alumne: agafes una mica de plastilina i fas una bola...
  • Mestra: Sí "G", així podem fer nosaltres els planetes, però jo dic els de veritat, els que estan al cel o a l'espai...
  • Alumne: Mercuri està fet de sol, la Terra d'aigua, Júpiter de núvols, Urà de fred....
  • Mestra: ah! es possible, com veieu si busquem i investiguem?
  • (...)
COM  I A ON PODEM TROBAR AQUESTA INFORMACIÓ?

ALUMNES DIUEN:
  • A la tele.
  • A l'ordinador
  • Als llibres.
  • Preguntant als "papas".
  • A la impresora.

  • Mestra: I a on més? penseu una mica... a l'escola tenim una altra cosa per poder buscar informació....(tornen a repetir els mateixos recursos)....què tal a la PDI?
  • Alumnes: a la PDI? Ah potser què si, allà hem vist molts videos, i hem fet activitats...podem aprendre coses amb la PDI!!???
  • Mestra: i altres coses que descobrirem....




diumenge, 30 de novembre del 2014

FITXA DE DISSENY

a. Títol del projecte
Visualitzar i interactuar amb la Pissarra digital és un dels recursos favorits a l’aula de P4, podem conèixer més coses dels planetes amb l’ajuda de la pissarra digital?
b. Descripció dels agents personals
b.Tecnologia mediadora
La mediadora del projecte serà la tutora del grup-classe.
Els aprenents que participen en el projecte són els alumnes de la classe de P4 d’una escola de Santa coloma de Gramenet (Barcelona). L’activitat sorgeix dels seus propis interessos (observats per la tutora i plantejat per ella) i relacionant-lo amb el centre d’interès que treballen en aquest moment.
Hardware: Ordinador amb connexió a internet, Pissarra Digital Interactiva (PDI), un projector.
Software: cercadors d’informació, Smart Notebook.
c.1.Descripció del problema de partença
c.2.Tipus de problema segons Jonassen

SENYORETA 2.0

Hola companys/es!
Tafanejant per la xarxa en la búsqueda de diferents experiències en l'ús de les noves tecnologies a dins de les aules escolar m'he trobat amb aquest vídeo del programa MESTRES què es va emetre a TV3 al 2012 i ho he volgut compartir amb tots vosaltres, es donen molts continguts dels què hem anat treballant al llarg de l'assignatura amb les opinions de mestres i dels propis aprenents.


diumenge, 16 de novembre del 2014

RECTIFICAR ÉS DE SAVIS....

Hola de nou!

El meu aprenentatge també ha servit per trobar canvis  al qüestionari que vaig realitzar a l’inici de l’assignatura, els meus models mentals inicials s’han anat fent més complexos, realitzant així un aprenentatge constructiu, a continuació exposo aquelles qüestions que considero que les puntuacions han canviat:
DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: _7__3 Sempre he pensat que la tecnologia era neutral depenent de qui la feia servir i de com la feia servir, però després de l’estudi del mòdul 1 del debat penso que la neutralitat de la tecnologia és un mite ja que aquest fet  dóna peu a relacionar la tecnologia amb l’esperit d’investigació del coneixement.

CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: __7__vaig posar una bona puntuació però crec que puc permetre pujar-la ja que a mida que vas avançant en una assignatura t’adonen de totes les coses que vas aprenent gràcies als companys, fins que no ho analitzes no ets conscient de tot el que implica.

TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: ___5_ 5 Aquesta resposta tot i mantenir-me igual de puntuació he volgut exposar-la ja que em reafirmo en  què un psicopedagog no només ha de dominar les TIC sinó que també ha de ser coherent en les seves actuacions i conèixer aquesta relació CTSE.

DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: __5__8  tenia molt clar que es podien millorar, al llarg de la llicenciatura he realitzat molts debats però cap com aquest, el mètode Toulmin és un bon sistema per organitzar la intervenció.

DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: __10__6_ no és només el canvi tecnològic el que determina el canvi social, sinó que és la interrelació entre CTS tal i com afirma el corrent CTS i tal i com hem vist al llarg d’aquest informe.


 I estic segura que a mida que anem avançant amb l’assignatura les puntuacions aniran canviant....

EL MEU CANVI CONCEPTUAL: DEL MAPA INICIAL AL MAPA FINAL


Hola companys i companyes!
Aqui us deixo el resum del meu canvi conceptual i de tot el que ha suposat el meu aprenentatge:
NOU MAPA CONCEPTUAL:



Al llarg dels anys, les persones anem construint teories per poder explicar el què va succeint al món que ens envolta, i és a partir de l’experiència i de la reflexió que anem afegint complexitat als conceptes que anem aprenent. Ampliem, reorganitzem, reestructurem, transformem, fem transferències amb altres conceptes ja existent en el nostre model mental, per tal de fer així més comprensible i coherent la nova informació, fomentant  l’aprenentatge significatiu i funcional. El canvi conceptual apareix en aquest procés cognitiu de construcció d’aprenentatges. Per tot plegat, considero que SI he tingut un canvi conceptual al llarg de l’elaboració de les dues activitats ja que puc comprendre i aplicar allò nou que he acomodat en el meu nou model mental. Sobretot un canvi de concepte pel què fa a la pràctica psicopedagògica, ja que les noves tecnologies no només serveixen com a recurs o reforç de continguts pels nostre alumnes (fins ara era el que em constava), sinó que també és una eina per construir coneixements, depenent sempre de l’ús que se’n faci d’elles i dels contextos d’aprenentatge.

diumenge, 2 de novembre del 2014

COM REALITZAR MAPES A CMAP??

Hola companys i companyes!!!
Us adjunto un enllaç del youtube (tutorial) que a mi m'ha ajudat molt per poder realitzar el mapa conceptual i per saber una mica com funciona el programa! Espero que també us serveixi d'ajuda!!


Salutacions!!!

dilluns, 20 d’octubre del 2014

SÍNTESI DEL DEBAT

Bones companys/es:
La meva participació al debat ha estat des del bàndol vermell, la posició sociodeterminista. He fet les meves aportacions al Fil Canvis de la carpeta La Ciència i la Tecnologia a l’Escola i al Fil “La intel·ligència de la nevera” de la carpeta amb el nom nevera_fracture.
a)    Frase amb idees noves que m’han sorprès:
Entre tantes frases i reflexions tan interessants he volgut destacar la que ens aporta la companya Gracia Sonia Jiménez. Ja el títol del seu missatge em va agradar: “Canvis en les institucions educatives per assolir persones amb competències ajustades a les noves demandes de la societat actual”, ja que reflexa molt la idea d’educar a alumnes capaços d’ensortir-se en el seu futur laboral i en la seva vida social com a adult. Més en concret, la frase a destacar i la qual comparteixo 100%: Hem de tenir molt clar que hi ha d’haver canvis i amb l’ús de les TIC podrem realitzar una educació més individualitzada, més flexible, accessible, a distància i interactiva (…)No és només un canvi tecnològic , es evident que la tecnologia ajuda al canvi i és un recurs més per a l’aprenentatge i per fer competents als alumnes. L’objectiu de fer servir la tecnologia com a un recurs més és clau per fer més atractius els aprenentatges als alumnes i per motivar al mestre/a. I és què hem de ser realistes, crec que avui dia dominar les noves tecnologies és igual de rellevant que aprendre idiomes per poder accedir a un lloc de treball, és per aquesta creença el motiu pel qual m’ha costat defensar el bàndol vermell en aquest fil…

dilluns, 22 de setembre del 2014

AVALUACIÓ INICIAL

Situa’t de 0 a 10 (0 gens d’acord 10 molt d’acord)

TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: __6____

CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: __8____

TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : __10______

DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: _7____

CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: __7___

DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: _2____

TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: ___5____

DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: __5____

TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: ___10_____


DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: __10______

BENVINGUTS I BENVINGUDES!

Hola companys/es!
Comencem a engegar l'assignatura...espero que mitjançant aquest bloc, poguem anar debatint, comentant, discutint i sobretot aprenenent nous coneixement i compartir noves experiències.

Som'hi equip!!